dimarts, 24 de març del 2009

Disponible a la Xarxa un nou corrector gramatical de català, ben útil i gratuït!

Diferents són les eines que moltes vegades ens agradaria tenir a mà per poder corregir els textos que fem, per assegurar-nos que no hem comès cap errada o per eliminar aquelles que se'ns han escapat.
Ara tenim una nova oportunitat, i gratuïta, de poder disposar d'una eina útil per millorar els nostres escrits, i és que ha sortit la nova versió del corrector gramatical en català. Aquest corrector ha estat desenvolupat pel Grup de Lingüística Computacional de la Universitat Pompeu Fabra amb la col-laboració de Barcelona Media i el necessari finançament de la Generalitat de Catalunya.

La versió 1.0 es pot descarregar de franc, ja que és de lliure distribució, a:

Com esmentava és de codi obert, softeare lliure, i es pot usar en Linux, Mac i Windows, a més a més, es pot fer servir directament o afegir-lo al msword o a l'openociffe.
El corrector també permet que escollim en quina variant dialectal volem corregir: en oriental, occidental, meridional o balear.

Us animo a fer-lo servir, jo ja me l'he descarregat, ara toca posar-lo en pràctica!

4 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

gràcies per la noticia, el baixo

una abraçada

OnTheStage ha dit...

Welcome to Barcelona!
Ja t'aclares amb els trens!?i metros?!
quan et perdis truca'm!

OnTheStage ha dit...

Hola sóc la Mare de l'Anna.
Que et vagi bé per barcelona.ja vindràs algun dia per Cerdanyola del Vallès!
Núria

Laia Martínez ha dit...

jajaja quina gràcia! doncs poc a poc m'estic acostumant! ara el que he de fer és agafar el mapa que m'ha regalat ma mare i anar fent guia turística! Merci! ja us vindré a veure un dia!